Tammikuun loppuun on enää puolisentoista kuukautta ja jännitys on ollut sen mukaista asunnon etsinnässä. Onneksi ystäväni Arja on ollut jalkautuneena Fuengirolassa ja hänen tarmokas rummutuksensa perheemme puolesta on kantanut hedelmää. Olemme saaneet kodin. Los Bolichesista sopivan matkan päässä Suomalaisesta seurakunnasta ja Suomalaiselle koulullekin kohtuullinen kävely. Kodissamme on kolme makuuhuonetta, iso olohuone ja keittiö sekä kaksi kylpyhuonetta. Olisin halunnut laittaa tähän kuvia tulevasta kodista, mutta valitettavasti linkitys ei onnistunut. Laitan kuvia sitten paikan päältä.

Myös seurakuntaharjoittelu täällä Suomessa lähenee loppuaan. Mieli on haikea. Vaikka perjantainakin menen harjoitteluun, sain tänään jo arvioinnin, kun huomenna on koulupäivä - englannikokeet (en ole yhtään lukenut) ja loppureflektio. Kiitettävähän sieltä bongahti ja kauniita sanoja. Mutta siitä saan kiittää ohjausta. Itse opiskelijoita ohjanneena olen sitä mieltä, että opiskelija on juuri niin hyvä kuin on hänen ohjauksensa. 

Pohdin kovasti, että mitä nyt... olen saanut loistavaa ohjausta ja tänään tiimissä minulle ja toiselle opiskelijalle pidettiin läksiäiset... Mitä kummaa antaisin lahjaksi yhdeksälle ihmiselle, jotka saman tiimin jäseninä työskentelevät eri toimipisteissä. Sitten sen keksin! Monta kärpästä yhdellä iskulla ja vielä edullisella sellaisella. Joten sinappitalkoot pystyyn... kuvassa ei läheskään kaikki purkit ja tämän jälkeen laitoin vielä etiketit ja rusetit ja pienet annostelulusikat kauniisti paikoillee.. laitanpa joku ilta yhden valmiin purkin kuvan.

Suosittelen lämpimästi valmistamaan sinapin glögiin. Eli aineksina tänä vuonna oli kananmunia, sinappijauhetta, sokeria, punaista glögiä, laktoositonta kermaa, kanelitankoja, inkivääriä ja muskottia. Ja taivas, miten ihanaa sinappia tulikaan! Jam ja nam!

 

jouluiset%20sinapit-normal.jpg

 

Opiskelukiireiden vuoksi ovat jouluvalmistelut totisesti olleet tavallista niukemmat ja olen niin onnellinen, että tuli tehtyä edes sinappia. Yleensä tässä vaiheessa meillä on jo piparitalot, -linnat ja -ladot, mutta tänä vuonna tyydymme valmistaikinasta paistettuihin pipareihin niin, että lapsen lapsen kanssa varmaan aatonaattona paistetaan niitä.

Ps. Joulupukkikin muisti minua tänään.... Varsinaisesta työpaikastani saapui iso paketti... Maltanko odottaa aattoon, että saan avata, meillä on perinteisesti olleet aivan ihanat lahjat...